Az oldal betöltése folyamatban...

A Bernátforest bemutatása

Egyéni vállalkozás keretében közel negyed évszázada folyamatosan növekvő szerepet töltünk be Bács-Kiskun megye déli részének magánerdő gazdálkodásában.

Az 1993-as indulást követő kezdeti években a tevékenységi körünk fakitermelési munkákra korlátozódott. Ezekben az években szereztük meg azokat a nélkülözhetetlen szakmai gyakorlati tapasztalatokat, amelyek a ma már kiszélesedett tevékenységi körben végzett munkánk minőségét garantálják.

Az indulás óta eltelt közel 25 évben a vállalkozás együtt fejlődött a magyar magán erdőgazdálkodással. Tisztességgel végzett szolgáltatásaink révén egyre többféle feladatra kaptunk megbízást, és így ma már az erdőgazdálkodási tevékenység teljes vertikumában tudunk megoldásokat kínálni.

Különösen az elmúlt tizenöt évben nagy hangsúlyt fektettünk a technikai és technológiai fejlesztésekre, és ebben a szándékunkban a 2007-2008 években kialakult globális gazdasági válság sem tudott elbizonytalanítani. Az előre menekülést választottuk, és az idő bennünket igazolt.

Szolgáltatásaink köre ma már a teljes erdőgazdálkodási tevékenységet felöleli:

  • Erdőgazdálkodással kapcsolatos adminisztratív munkák: erdőgazdálkodói nyilvántartások, bejelentések, pályázatok készítése, hatósági ügyek bonyolítása
  • Erdőművelési munkák: erdőterületek felújítása, fiatal erdők ápolása, erdőtelepítések komplett kivitelezése
  • Fahasználati munkák: nevelővágások és véghasználatok kivitelezése, vágásterületek takarítása

Mindezeken túl kiterjedt kereskedelmi tevékenységet is végzünk, amely magában foglalja erdőterületek valamint lábon álló illetve felkészített faanyag felvásárlását, csemetekereskedelmet, fa apríték vételét és eladását. Professzionális tűzifakészítő technológiánknak köszönhetően hengeres, darabolt, hasított, és csomagolt tűzifa igényeket is ki tudunk szolgálni, akár nagykereskedelmi mennyiségben is.

Cégtörténetünk első 25 éve sikerének három alap pillére a kitartó munka, a megbízhatóság és az innovációs „lelkesedés” voltak. Ezt a jól bevált receptet szeretnénk alkalmaznia jövőben is, a folyamatosan változó gazdasági és természeti viszonyok között igyekszünk elsők lenni új technológiák és módszerek kipróbálásában és gyakorlati bevezetésében.