Az oldal betöltése folyamatban...

Eszközbeszerzés Bernát Csaba egyéni vállalkozónál

Projekt azonosító szám: GINOP-1.2.2-15-2015-02010
Projekt tényleges befejezési dátuma: 2017. június 12.

Bernát Csaba egyéni vállalkozó sikeresen pályázott Széchenyi2020 keretében a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című pályázaton. A projekt kapcsán elnyert 36 277 500 forint vissza nem térítendő támogatás segítségével kapacitásbővítő eszközbeszerzést hajtott végre. A pályázat összköltsége 51 825 000 forint volt.

A vállalkozás 1993-ban alakult, egyéni vállalkozásként működik. Székhelye Kéleshalmon, fióktelepe Jánoshalmán található. A cég az alapítástól kezdve egyre inkább növekvő gazdálkodási mutatószámokat produkált, amit az árbevétel és a munkaerő-állomány növekedése is igazol, de az eredmények fenntarthatóságához nélkülözhetetlenek a jelen projekt keretében megvalósuló fejlesztési elképzelések. Fő tevékenységi körünk közúti áru ill. teherszállítás, azonban a tűzifa kereskedelem, illetve a fűrészárugyártás tevékenységi köreink adja árbevételünk jelentős részét. tevékenységi köreink adja árbevételünk jelentős részét. Működési területünk alapvetően a megyére koncentrálódik, de országos szinten, sőt Ausztriába is exportálunk tűzifát. Export árbevételünk 25-30%-át teszi ki a teljes árbevételünknek. csökkentésére. A jelen projekt a vállalkozás komplex fejlesztési tervébe illeszkedik bele.

Az 70 %-os támogatással megvalósított beruházással bővítettük kapacitásunkat a következő géppel: 1 db: Farmi 381 HFC fa-, papír, műanyagaprító gép, Farmi 4571 adagoló daruval. A jövőben ezen géppel kívánjuk megvalósítani a fűrészáru gyártás tevékenységünket. A berendezés ideálisan illeszthető a vállakózás meglévő gépparkjához. A beszerzésre kerülő gép a jelenleg elérhető legmagasabb technológiai színvonalat képviseli.

Az alapanyagok főként faipari melléktermékekből állnak. Ezek felaprítása a beszerzett Farmi 381 HFC fa-, papír, műanyagaprító géppel, és Farmi 4571 adagoló daruval történik. Késztermékek: vevői igényeknek megfelelően fagyapot, faliszt, faforgács és más részekre aprított fatermékek.

A fejlesztéssel a vállalkozás hozzáadottérték-növekedési potenciálját jobban ki tudja aknázni, ami az alábbi célok megvalósíthatóságához vezet:

  • vevői elégedettség növelése,
  • megrendelésszám növelése,
  • munkahelyek megtartása, létrehozása
  • árbevétel növelése.